girl next door mocktail van Jassy Davis

girl next door mocktail van Jassy Davis
glutenvrij, lactosevrij
aantal |
drankje |
feestelijk |
|
glutenvrij, lactosevrij
Een mixdrankje dat een behoorlijke vleug tropen in zich heeft dankzij de hemelse combinatie van ananas, passievrucht en limoen. Eén slok en je wordt meegevoerd naar een plek waar het warm is, waar het strand uit wit zand bestaat en de lucht eindeloos blauw is.

Lees ook ons alcoholvrije dossier, vol tips & tricks om lekker fris te borrelen.

Kookgerei

  • ook nodig: coupeglas, ijsklontjes, cocktailshaker, hawthorne cocktailzeef of fijnmazige zeef

Ingrediënten

  • 2 verse passievruchten
  • 75 ml ananassap
  • 15 ml vers limoensap
  • 15 ml simpele siroop*
  • ½ tl vanille-extract
  • evt. mousserend appelsap, voor erbij

Instructies

  • Vul een groot coupeglas met ijs en laat 5 min. afkoelen, of koel het glas 15-30 min. in de vriezer. Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees en de pitten uit drie van de vier helften en schep dit alles in een cocktailshaker. Bewaar de vierde halve passievrucht.
  • Schenk het ananassap, limoensap en de simpele siroop erbij. Voeg het vanille-extract en een handvol ijsklontjes toe. Sluit de shaker af en schud goed om de mocktail te koelen. Laat het ijs uit het coupeglas glijden en zeef het passievruchtmengsel door de hawthorne cocktailzeef* boven het coupeglas. Laat de overgebleven passievruchthelft drijven in de mocktail. Serveer er desgewenst een shot mousserend appelsap bij om het plaatje compleet te maken.

Voedingswaarde

calorieën: 95kcal
eiwit: 1g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
*Simpele siroop: Doe 250 g kristalsuiker in een pan en schenk er 250 ml water bij. Zet de pan op middelhoog vuur en breng het suikermengsel zonder te roeren aan de kook. Haal na 2 min. de pan van het vuur en laat afkoelen. Schenk de siroop in een gesteriliseerde pot of fles, sluit af en bewaar de siroop maximaal 1 maand in de koelkast.

* De ingebouwde zeef van je shaker raakt verstopt door het vruchtvlees, dus gebruik een speciale cocktailzeef of een fijnmazige zeef.

RECEPTEN JASSY DAVIS. ILLUSTRATIES BETT NORRIS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!