vanillecrème met gegrilde pruimen, tijm & maanzaad

vanillecrème met gegrilde pruimen, tijm & maanzaad
glutenvrij
aantal 4 |
nagerecht |
|
|
glutenvrij
Romige mascarpone-ricottacrème smaakt goed bij geroosterde pruimen en knisperend maanzaad. Tip: vervang de pruimen ook eens door nectarines of perziken.

Ook lekker: dit BBQ-menu van Janneke.

Kooktijd20 minutes
barbecue15 minutes
Totale tijd35 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: grillschaal (zonder gaatjes)

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 1 ½ tl bourbon vanille-extract
  • 400 g pruimen
  • 25 g suiker
  • 5 takjes tijm
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl maanzaad

Instructies

  • Klop de mascarpone door de ricotta. Schep de vanille erdoor en zet op een koele plek weg zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Halveer de pruimen en ontpit ze. Snijd de helften in kwarten of partjes. Leg de pruimen in de grillschaal en bestrooi ze met de suiker. Leg er 4 takjes tijm tussen.
  • Grill de pruimen ± 15 min. op de hete bbq. Verwarm intussen de honing met de rest van de tijm.
  • Schep de vanillecrème op 4 borden. Verdeel de pruimen erover. Besprenkel met de tijmhoning en bestrooi met maanzaad.

Voedingswaarde

calorieën: 462kcal
eiwit: 11g
vet: 37g
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!