Voorkeur: glutenvrij
aantal 4 | nagerecht | | | glutenvrij
Romige mascarpone-ricottacrème smaakt goed bij geroosterde pruimen en knisperend maanzaad. Tip: vervang de pruimen ook eens door nectarines of perziken.Ook lekker: dit BBQ-menu van Janneke.
Kookgerei
- ook nodig: grillschaal (zonder gaatjes)
Ingrediënten
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 1 ½ tl bourbon vanille-extract
- 400 g pruimen
- 25 g suiker
- 5 takjes tijm
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl maanzaad
Instructies
- Klop de mascarpone door de ricotta. Schep de vanille erdoor en zet op een koele plek weg zodat de smaken kunnen intrekken.
- Halveer de pruimen en ontpit ze. Snijd de helften in kwarten of partjes. Leg de pruimen in de grillschaal en bestrooi ze met de suiker. Leg er 4 takjes tijm tussen.
- Grill de pruimen ± 15 min. op de hete bbq. Verwarm intussen de honing met de rest van de tijm.
- Schep de vanillecrème op 4 borden. Verdeel de pruimen erover. Besprenkel met de tijmhoning en bestrooi met maanzaad.
Voedingswaarde
- calorieën: 462 kcal
- eiwit: 11 g
- vet: 37 g
- koolhydraten: 20 g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!