glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal |
bijgerecht, brunch, hapje, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend, zomer, zomers |
aziatisch, italiaans |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
bijgerecht, brunch, hapje, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend, zomer, zomers |
aziatisch, italiaans |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Lange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Geef ze bij de BBQ, als voorgerecht of serveer ze op warme dagen als lunch. Dit is een topcombi van Hollands zomerfruit + Italiaanse basilicum + dressing met Japanse twist!
Ingrediënten
- 1 kg gemengde tomaten bijv. oertomaten, vleestomaten en cherrytomaatjes
- 3 grote rijpe perziken bosje basilicum, blaadjes geplukt
- zeezoutvlokken
zoetzure sjalotten
- 80 ml rijstazijn
- 3 el fijne kristalsuiker
- 3 sjalotten in dunne ringen
miso-sesamdressing
- 3 el witte shiro miso
- 60 ml druivenpit-olie
- 2 tl tamari
- 3 el rijstazijn
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1 el sesamolie
- 1 tl fijne kristalsuiker
Instructies
-
Doe de azijn voor de zoetzure sjalotten in een kom, voeg de suiker en een flinke snuf zout toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de sjalotten toe en schep ze om. Laat 45 min. marineren tot de sjalotten zacht en licht zuur zijn.
-
Doe alle ingrediënten voor de miso-sesamdressing in een kleine kom en klop tot een gladde dressing.
-
Snijd de tomaten en perziken afhankelijk van hun formaat doormidden of in partjes en leg ze op een schaal. Bestrooi ze met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Laat de zoetzure sjalotten uitlekken en verdeel ze over de tomaten. Bestrooi met basilicum en besprenkel met de miso-sesamdressing. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 231kcal
eiwit: 3g
vet: 11g
koolhydraten: 24g
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKENS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!