delicious. kookt deze week: 7x comfortfood voor een natte lente

tagliatelle met sugo bugiardo | delicious

Elk gerecht bestaat in zijn eigen continuüm’, schreef Bryan Washington in The New York Times Magazine, ‘maar ze worden onderling verbonden door onze persoonlijke ervaring.’ En zo is het maar net: je eet een maaltijd die je versteld doet staan om vervolgens dat gerecht onderdeel te maken van je leven, en op te nemen in je kookrepertoire. Eten groeit met ons mee. Maar zelfs met een groots kookrepertoire blijft het lastig om te bedenken wat we deze week weer gaan koken, daarom: een delicious. weekmenu.

Dit is onze week in 7 gerechten. Met lekker veel comfortfood, want het belooft een natte week te worden.

Maandag

gekaramelliseerde pompoen met kokosgremolata
Ze is niet alleen immens populair in de VS, ook Yvette van Boven loopt weg met Alison Roman. Logisch, haar keuken is makkelijk, inspirerend en heerlijk. Daarom delen we dit recept voor gekaramelliseerde pompoen met kokosgremolata uit haar boek Lekker Thuis.
Tip: Alles behalve de geroosterde kokos kun je tot 1 dag van tevoren alvast klaarmaken. Rooster de kokosvlokken vlak voor het serveren en voeg ze bij het bieslookmengsel (geroosterde kokos wordt zacht als je het mengt met de kruiden en in de koelkast zet).
naar recept
Gekaramelliseerde winterpompoen met kokosgremolata Alison Roman Lekker thuis

Dinsdag

tagliatelle met sugo bugiardo
Wij hebben een diep gewortelde liefde voor pasta. Een daarvan is pasta sugo bugiardo; wat letterlijk ‘bedriegerssaus’ betekent. Waarom? Omdat er geen rundvlees, maar varkensworst in het gerecht gaat. Maar: hij doet absoluut niet onder voor een klassieke pasta bolo met rundergehakt. Proef zelf maar!
naar recept
tagliatelle met sugo bugiardo | delicious

Woensdag

asperges met pistache-polonaise & champignonmayo
Yvette: 'De extra zachte smaak van champignonmayo past zo goed bij witte asperges. Het traditionele kruim van ei en peterselie (à la Flamande) vervang ik door polonaise van pistache. Man man, dit gerecht wordt gewoon weer een klassiekertje hier hoor, hop in de polonaise voor mijn Hollandse asperges 2.0!'
naar recept
paasbrunch recepten

Donderdag

vega pad thai
Jamie Oliver's nieuwe kookboek 'VEG' zit vól met simpele vega gerechten, waaronder deze vegetarische pad thai. Dit heerlijke noedelgerecht met krokant gebakken eieren staat binnen een half uur op tafel. Liever een veganistische variant? Laat dan de eieren weg en voeg wat blokjes tofu toe, die je eerst in sojasaus en limoensap marineert. 
naar recept
Vega pad thai - jamie oliver - delicious

Vrijdag

zoete-aardappelchips met kruidig gehakt en tomatensalsa
Als je aan zoete aardappel denkt, denk je al snel aan sweet-potato fries. Deze zoete-aardappelchips is nét zo lekker! Voeg daar frisse tomatensalsa, romige avocado, kruidig gehakt en verse padrón bij en je hebt een heerlijke variatie op nacho’s.
naar recept
zoete aardappelchips met kruidig gehakt | delicious

Zaterdag

indische speklapjes in ketjap-tomatensaus
Meestal worden speklapjes in de koekenpan of op de barbecue gebakken. Speklapjes stoven is iets minder bekend. Terwijl op deze manier het verrukkelijke spekvet samensmelt met de tomaat en ketjap. Om je vingers bij op te eten, zo lekker!Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je hier in en ontvang 2x per week de fijnste culi hotspots, tips & tricks en lekkerste recepten meteen in je inbox.
naar recept
speklapjes - delicious

Zondag bakdag

citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur
Rutger bakt voor delicious. een citroen-maanzaadcake met roomkaasglazuur. Rutger, de allereerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Maanzaad geeft deze frisse citroencake een verrassend lekkere twist! Bij ons zie je maanzaad vooral op broodjes, niet in gebak. Maar in Duitsland, Polen en Hongarije krijgen ze er geen genoeg van. Daar wordt het ingezet als taartvulling, voor plaatkoeken, in strudels en om koekjes mee te vullen.’
naar recept
citroen-maanzaadcake | delicious
tagliatelle met sugo bugiardo | delicious