glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, feestelijk, weekend |
italiaans |
glutenvrij, vegetarisch
bijgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, feestelijk, weekend |
italiaans |
glutenvrij, vegetarisch
Net als je denkt dat het niet lekkerder kan, komt stracciatella (de kaas, niet het ijs) om de hoek kijken. Samen met room vormt stracciatella de binnenkant van een bol burrata. Kun je geen stracciatella vinden? Neem dan een geprakte bol burrata.
Ook lekker: snelle pizza met pepperoni en burrata.
Kookgerei
-
ook nodig: staafmixer met hakmolentje
Ingrediënten
- 1 bos broccolini of bimi
- 1 tl olijfolie
- 360 g verse stracciatella (kaas), of geprakte burrata
- 1 el kappertjes
- 25 g pijnboompitten, geroosterd
- handje gemengde kruidenblaadjes, bijv. kervel, basilicum, bladpeterselie
salsa verde
- 1 bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
- 1 bosje basilicum, blaadjes geplukt
- 1 bosje munt, blaadjes geplukt
- 2 takjes dragon, blaadjes geplukt
- 1 ½ el kappertjes
- 2 tenen knoflook, in stukjes
- 2 tl dijonmosterd
- 1 tl Engelse mosterd
- 25 ml wittewijnazijn
- 150 ml extra vergine olijfolie
Instructies
-
Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in het hakmolentje van de staafmixer en hak ze tot pasta. Schep in een kom.
-
Blancheer de broccolini 30 sec. in een pan met kokend water, giet af en spoel direct af met ijskoud water. Verhit een grillpan, kwast de broccolini in met olijfolie en gril tot je grilstreepjes ziet. Snijd in 2 cm-stukjes. Schep op een bord en zet in de koelkast.
-
Verdeel de stracciatella over borden en spreid uit. Schep de broccolini erover en bestrooi met kappertjes, pijnboompitten en wat zout en peper. Schep er wat salsa verde over en bestrooi vlak voor serveren met de kruidenblaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 643kcal
eiwit: 11g
vet: 64g
koolhydraten: 5g
RECEPTEN RICHARD PTACNIK, WILL COWPER. FOTOGRAFIE CHRIS COURT. STYLING JERRIE JOY.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
/**/