glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 |
ontbijt |
doordeweeks, weekend |
|
glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
ontbijt |
doordeweeks, weekend |
|
glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
Dit ontbijt vergt een stukje planning, maar daarna is het een koud kunstje! Door havermout en chiazaad een nacht te laten weken in de koelkast, worden de voedingsstoffen beter beschikbaar voor opname. Een kleine actie met een groot effect dus! ’s Ochtends rooster je de kokoschips en pistachenoten voor een krokante touch. En het verse fruit maakt het al helemaal feestelijk.
Ingrediënten
- 125 g havermout
- 55 g wit chiazaad
- 3 el cacaopoeder
- 750 ml plantaardige melk
- 3 el ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract
- 25 g kokossnippers
- 1 el pistachenoten
- 250 ml plantaardige yoghurt
- 2 vijgen in partjes
- 12 aardbeien gehalveerd
- 24 frambozen gehalveerd
Instructies
-
Doe de havermout met het chiazaad en cacaopoeder in een kom. Voeg de melk, ahornsiroop en vanille toe en schep om. Laat afgedekt met plasticfolie een nacht weken in de koelkast.
-
Rooster de kokoschips al omscheppend ± 1 min. in een koekenpan op matig vuur. Schep op een bord. Rooster de pistaches ± 2 min. en schep ze op een bord. Laat afkoelen en hak fijn.
-
Verdeel de havermout over 4 kommen. Schep hierop de yoghurt, vijgen, aardbeien, frambozen, kokoschips en pistaches.
Voedingswaarde
calorieën: 462kcal
eiwit: 20g
vet: 18g
koolhydraten: 47g
RECEPTEN EN BEREIDING TRACY RUTHERFORD. FOTOGRAFIE GUY BAILEY. STYLING MICHELLE NOERIANTO.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!