koffiefudge-truffels op 3 manieren

koffiefudge-truffels op 3 manieren
glutenvrij
aantal 24 |
dessert, gebak, zoet |
kerst |
|
glutenvrij
Bij een heerlijk feestdiner kan koffie niet ontbreken. Met de L’OR BARISTA koffiemachine en de L’OR BARISTA XXL capsules gaat dat heel easy. Zo maak je in no time voor ieder wat wils. Serveer de koffie samen met deze 3 soorten chocoladetruffels voor een perfecte afsluiting van jouw diner.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met L’OR

Kooktijd30 minutes
opstijven3 hours 30 minutes
Totale tijd4 hours

Kookgerei

  • eetbare glitter*
  • siliconen bakkwast

Ingrediënten

koffiefudge

  • 250 g pure chocolade in stukjes
  • 300 g gecondenseerde melk
  • 90 ml espresso

truffels

  • 0,5 grapefruit , rasp
  • 2 el lillet blanc*
  • 3/4 tl speculaaskruiden
  • 2 bolletjes stemgember , fijngehakt
  • 30 g sesamzaad , geroosterd
  • 2 el tahini met zeezout*
  • 200 g witte chocolade , in stukjes
  • 200 g melkchocolade , in stukjes
  • 200 g pure chocolade , in stukjes

Instructies

  • Verwarm voor de koffiefudge de gecondenseerde melk en espresso in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Smelt de pure chocolade in een kom in een kom au bain-marie boven zacht kokend water. Zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt.
  • Voegal roerend het gecondenseerde-melk-espressomengsel toe. Neem de kom van de pan en verdeel de fudge in drie gelijke porties over drie kommen.
  • Roer voor de witte truffels de grapefruitrasp en lillet blanc door één portie. Roer voor de melkchocotruffels de speculaaskruiden en stemgember door de tweede portie en voor de pure chocotruffels de tahini en het geroosterde sesamzaad door de derde. Verwarm de porties eventueel nog even kort au bain-marie om alle ingrediënten goed te mengen. Laat de drie soorten fudge afkoelen en opstijven. Rol van elke fudgesoort 8 balletjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie. Prik met een vork in een fudgebal met lillet blanc en grapefruitrasp en doop in de witte chocolade. Laat goed uitlekken en leg de truffel op een met bakpapier bekleed bord. Herhaal met de rest van de lillet-blanctruffels.
  • Doe dit ook met de de melkchocolade en dip de speculaas- gembertruffels erin. Dip de sesam-tahinitruffels in de pure chocolade. Laat ze nog een uur opstijven in de koelkast.
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast en en bestrijk de truffels op het laatst met een kwast met glittergoud. Serveer samen met de koffievariatie van L’OR BARISTA en je sluit je kerstdiner met een knaller af!

Voedingswaarde

calorieën: 272kcal
eiwit: 5g
vet: 15g
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
* Lillet Blanc is een blend van bordeauxwijn en citruslikeur, te koop bij de slijter. Eetbare glitter koop je online bij een bakartikelenshop. Tahini met zeezout koop je bij biologische winkels.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!