vegetarische taco’s met witte-koolsla, bonen & tomatensalsa

vegetarische taco’s met witte-koolsla, bonen & tomatensalsa
Receptuur: Minta Nicolai | Fotografie: Sophia van den Hoek | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Jessica Lek
Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | mexicaans | glutenvrij, vegetarisch

Minta & Mae koken vegetarische gerechten met een seizoensgroente in de hoofdrol. Dit keer is dat witte kool, waarmee ze heerlijke taco's met witte-koolsla, bonen en tomatensalsa maken.

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 400 g witte kool
  • 50 ml witte-wijnazijn
  • 15 g koriander of peterselie, fijngesneden
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 el picadillo*, kruidenmix
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 g kidneybonen, uitgelekt
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 el olijfolie
  • sap van halve citroen
  • 8 taco-schelpen
  • 100 g feta, verbrokkeld
  • ingelegde jalapeno’s naar smaak

Instructies

  1. Schaaf (met de mandoline) of snijd de wittekool ragfijn. Doe in een kom met de witte wijnazijn en de helft van de koriander of peterselie. Breng op smaak met zout en peper en meng/kneed de kool goed door met je hand, zet apart.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui hierin 2-3 min., voeg de picadillo toe en bak nog 1 min. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 2 min. Meng de uitgelekte bonen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat op middelhoog vuur 10 min. stoven.
  3. Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de tomaten en avocado in kleine blokjes, doe in een kom en meng met 1 el olijfolie, de rest van de koriander of peterselie en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met het bonenmengsel, koolsla en top met de tomatensalsa. Of zet alles op tafel en laat iedereen z’n eigen taco’s vullen.
  5. * Maak zelf een picadillo/mexicaanse-kruidenmix door ½ tl gemalen komijn, ½ tl gemalen koriander, ½ tl knoflookpoeder, 1 el paprikapoeder en 1 el gedroogde oregano te mengen met zout en chilipeper naar smaak.

Voedingswaarde

  • calorieën: 560 kcal
  • eiwit: 26 g
  • vet: 23 g
  • koolhydraten: 48 g

TIP Wil je de koolsla extra romig? Meng er dan 1 el Griekse yoghurt of mayonaise door.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: met deze 8 Mexicaanse salsa’s maak je ieder gerecht lekkerder