Minta & Mae koken vegetarische gerechten met een seizoensgroente in de hoofdrol. Dit keer is dat witte kool, waarmee ze heerlijke taco's met witte-koolsla, bonen en tomatensalsa maken.
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
400gwitte kool
50mlwitte-wijnazijn
15gkoriander of peterselie,fijngesneden
zonnebloemolie om in te bakken
1ui,fijngesneden
1elpicadillo*,kruidenmix
1eltomatenpuree
800gkidneybonen,uitgelekt
2tomaten
1avocado
1elolijfolie
sap van halve citroen
8taco-schelpen
100gfeta,verbrokkeld
ingelegde jalapeno’s naar smaak
Instructies
Schaaf (met de mandoline) of snijd de wittekool ragfijn. Doe in een kom met de witte wijnazijn en de helft van de koriander of peterselie. Breng op smaak met zout en peper en meng/kneed de kool goed door met je hand, zet apart.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui hierin 2-3 min., voeg de picadillo toe en bak nog 1 min. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 2 min. Meng de uitgelekte bonen erdoor, breng op smaak met zout en peper en laat op middelhoog vuur 10 min. stoven.
Snijd ondertussen voor de tomatensalsa de tomaten en avocado in kleine blokjes, doe in een kom en meng met 1 el olijfolie, de rest van de koriander of peterselie en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul ze met het bonenmengsel, koolsla en top met de tomatensalsa. Of zet alles op tafel en laat iedereen z’n eigen taco’s vullen.
* Maak zelf een picadillo/mexicaanse-kruidenmix door ½ tl gemalen komijn, ½ tl gemalen koriander, ½ tl knoflookpoeder, 1 el paprikapoeder en 1 el gedroogde oregano te mengen met zout en chilipeper naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 560kcal
eiwit: 26g
vet: 23g
koolhydraten: 48g
auteur: Minta & Mae
TIP Wil je de koolsla extra romig? Meng er dan 1 el Griekse yoghurt of mayonaise door.