Zuurkoolschotel met spek en boerenkaaspuree

Zuurkoolschotel met spek en boerenkaaspuree

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |

Hollandser kan niet; zuurkool met spek en puree. Deze zuurkoolschotel is simpel om te maken en staat binnen 35 min. op tafel. Wat wil je nog meer? Bekijk deze andere heerlijke Hollandse klassieker!

Voorbereiding:25

ovengrill5

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • kg kruimige aardappels geschild, in stukken
  • 150 g chorizo in blokjes
  • 750 g verse zuurkool
  • 1 laurierblaadje
  • 1 ambachtelijke rookworst
  • 150 g belegen boerenkaas geraspt

voorraad

  • 1 ui
  • 50 g boter

Instructies

  1. Kook de aardappels afgedekt gaar in ± 20 min. in water met zout. Snijd de ui fijn. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de ui en chorizo op middelhoog vuur 4 min. Schep de zuurkool erdoor, voeg het laurierblaadje toe en smoor de zuurkool afgedekt 10 min.
  2. Wel intussen de worst 15 min.
  3. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met de resterende 25 g boter en wat kookvocht tot smeuïge puree. Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Haal het laurierblad uit de zuurkool. Schep de zuurkool in een ovenschaal. Verdeel de puree erover. Trek met een vork een mooi patroon in de puree.
  5. Gril de zuurkoolschotel onder de hete ovengrill in 4-5 min. goudbruin. Leg de rookworst erop en serveer.

Voedingswaarde

  • calorieën: 940 kcal
  • eiwit: 35 g
  • vet: 58 g
  • koolhydraten: 64 g

Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!