Gin tonic-jelly met citroen & verveine

Gin tonic-jelly met citroen & verveine

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 7 | nagerecht | feestelijk, kerst | internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Gin tonic is een all time favorite! Maar zoek je nog een beetje uitdaging? Verwerk deze populaire cocktail dan eens in een jelly. Een fris dessert dat er ook nog eens indrukwekkend uitziet.
Of ga voor de overtreffende trap: een gin-tonictaart!
Voorbereiding10 minutes
Totale tijd5 hours 10 minutes

Kookgerei

  • 6-8 puddingvormpjes (inh. 150 ml) of 1 grote puddingvorm (inh. ruim 1l - dun ingevet met neutrale olie)

Ingrediënten

  • 900 ml tonic
  • 2 el suiker*
  • 1 stukje biocitroenschil + extra zes (sliertjes van de schil)
  • 1 tl korianderzaad geplet
  • 1 takje verse of 1 el gedroogde verveine* + evt. extra verse blaadjes voor door de pudding
  • 1 kruidnagel
  • 6 blaadjes gelatine
  • 300 ml gin

Instructies

  • Meng de tonic met de suiker, citroenschil, korianderzaad, verveine, kruidnagel en laat enkele uren koud trekken.
  • Laat de gelatine 5 min. weken in ruim koud water. Zeef het getrokken mengsel, doe in een steelpan en verwarm zacht. Voeg voordat het kookt de geweekte gelatine toe, laat oplossen – het mag niet koken – en neem van het vuur.
  • Roer de gin erdoor.
  • Verdeel de gelei over de vormpjes of vul 1 grote vorm en laat in de koelkast in ± 2 uur lobbig worden. Schep de citroen- schil en evt. wat verveineblaadjes erdoor en laat in 3 uur helemaal opstijven. Versier evt. met extra verveineblaadjes of zest.

Voedingswaarde

calorieën: 154kcal
eiwit: 1g
koolhydraten: 16g
auteur: delicious.
* De jelly is niet heel zoet. Gebruik 1-2 el extra suiker als je het zoeter wilt. I.p.v. verveine kun je evt. ook munt nemen.
Begin de avond van tevoren, dan kunnen de specerijen en kruiden goed intrekken. Maak ‒ als je verveineblaadjes door de gelei mengt ‒ op de dag zelf ’s ochtends de gelei. Niet eerder, dan verkleurt het verveineblad. Stort en versier de gelei vlak voor het serveren.
Recepten: Merijn Tol, Trudelies Schouten, Dosia Brewer. Fotografie, Styling: Marianne Snel. Bereiding: Yvonne Jimmink
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!