aantal 4 |
bijgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, kerst, voorjaar, weekend, winter |
fusion, marokkaans |
vegan
Het mag dan een bijgerecht zijn: dat doet niks af aan de indruk die dit powergerecht achterlaat! Deze parelcouscous met paddenstoelen, sinaasappel & pistache is perfect in balans door zijn heerlijke maken. Hartig, zoet + een lekkere bite - zo'n gerecht blíjf je maken! Ideaal voor een doordeweekse avond. Onze tip? Maak gelijk wat extra, dan lunch je de volgende dag als een keizer. Ook een goed idee: linzensoep met wortel en sinaasappelgremolata.
Ingrediënten
- 200 g parelcouscous
- 600 g gemengde paddenstoelen
- 50 g rucola
- 1 bosje dille
- 75 g gezouten gepelde pistachenoten
- 1 biosinaasappel
voorraad
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Veeg de paddenstoelen schoon, snijd ze in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Rasp de knoflook boven de pan en bak 1 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. gaar en bruin. Snijd de dille fijn. Hak de rucola en pistachenoten grof. Rasp de sinaasappelschil eraf.
- Giet de parelcouscous af en meng van het vuur met de paddenstoelen, rucola, dille, pistachenoten en sinaasappelrasp. Breng goed op smaak met zout en peper en naar wens evt. wat sinaasappelsap. Schep de couscous op 4 borden.
Voedingswaarde
calorieën: 431kcal
eiwit: 16g
vet: 18g
koolhydraten: 48g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!