Nasi van quinoa met pinda’s en koriander

Nasi van quinoa met pinda’s en koriander

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | indonesisch | lactosevrij, vegan

Heb je zin in nasi met een twist? Ga dan voor de nasi van quinoa met pinda's en koriander. De pinda zorgt voor de nodige crunch en de koriander geeft het gerecht meer smaak. En ook niet vervelend; het staat binnen een half uur op tafel. Ben je op zoek naar een goede toevoeging in je keuken? Bekijk dan deze 8x Aziatische sauzen die in jouw keukenkastje horen.

Voorbereiding:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 300 g volkoren quinoa
  • 1 rode chilipeper zonder zaadlijsten en in reepjes
  • 1 tl gemalen komijn jinten
  • 2 tl gemalen korianderzaad ketumbar
  • 500 g verse nasigroenten bijv. witte kool, wortel, prei en taugé
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 bosje koriander grof gehakt
  • 75 g ongezouten pinda’s

voorraad

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • sambal oelek voor erbij

Instructies

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit in een wok de olie. Bak hierin de ui, knoflook en peper 2 min. op halfhoog vuur. Voeg de komijn en het korianderzaad toe en bak 1 min. mee. Schep de nasigroenten erdoor en bak in 5 min. knapperig gaar.
  3. Giet de quinoa af en laat goed uitlekken. Schep de quinoa door de groenten en bak op hoog vuur nog 2-3 min. Breng de nasi op smaak met de ketjap en koriander.
  4. Schep de nasi op 4 borden en bestrooi met de pinda’s. Serveer de sambal apart erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 565 kcal
  • eiwit: 18 g
  • vet: 23 g
  • koolhydraten: 66 g

TIP Nasi is een ideaal gerecht om restjes groenten – broccoli, bloemkool, groene asperges, sperziebonen – in te doen.
ZONDER GLUTEN Als je glutenvrije sojasaus neemt, is dit gerecht glutenvrij

Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!