chocolade- & frambozenmousse met peer en pistache

chocolade- & frambozenmousse met peer en pistache

aantal 6 | dessert | familietijd, feestelijk, kerst, weekend | frans |
Never change a winning team... dus ook wij laten de chocolade en frambozen hun werk doen. De peren en pistache maken het geheel compleet. Aan de slag!
Of maak deze zachte chocoladecakejes.
oven10 minutes
Totale tijd10 minutes

Ingrediënten

  • 100 g pistachenoten gehakt
  • 50 g amandelstaafjes
  • 2 el poedersuiker
  • 150 g knapperige koekjes bijv. Jules de Strooper

stoofpeertjes

  • 3 kant-en-klare of zelfgestoofde* stoofpeertjes
  • 1 takje rozemarijn naaldjes gerist
  • 2 el honing
  • 10 g boter

chocolademousse

  • 300 g bittere chocolade van topkwaliteit klein gehakt
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 5 gepasteuriseerde eiwitten ca. 150 g
  • 175 ml creme fraîche ook nodig: ijsblokjes

frambozenmousse

  • 100 g romige Griekse yoghurt 10%
  • 50 g crème fraîche
  • 2-3 el frambozenjam van topkwaliteit
  • 100 ml slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrooi een met bakpapier beklede bakplaat met de pistache en poedersuiker en rooster ze lichtbruin in 10-12 min. Laat afkoelen en hak grof.
  • Stoof de stoofperen met de rozemarijn en honing in wat boter zachtjes 10 min. Haal uit de siroop en snijd in helften of parten.
  • Verwarm intussen voor de chocolademousse de chocolade in een steelpan 2 el water de suiker en laat op middelhoog vuur langzaam smelten, roer regelmatig en roer de sinaasappelrasp erdoor. Klop de eiwitten in een schone vetvrije kom tot stijve pieken. Meng door de gesmolten chocolade tot chocolademodder of mousse. Meng ook de creme fraîche erdoor en een snufje zout.
  • Roer voor de frambozenmousse de jam en crème fraîche door de yoghurt. Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het yoghurtmengsel.
  • Neem vlak voor serveren een grote platte schaal en swirl de 2 soorten mousse luchtig over elkaar een beetje door elkaar. Verdeel de peer erover. Breek de koekjes en steek ze her en der in de mousse. Bestrooi met de pistache en amandel. Bedruppel evt. nog met wat peersiroop.

Voedingswaarde

calorieën: 716kcal
eiwit: 12g
vet: 46g
koolhydraten: 58g
auteur: delicious.
Kijk hier voor een recept van stoofperen.
Recepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!