lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Lekker klassiek: kapucijners in tomatensaus, maar dan met pancetta! Tip: als je dit een dag eerder maakt, trekken de smaken nog beter in. Nog zo'n tijdloze topper: minestrone met cannellinibonen.
Ingrediënten
- 800 g tomaatstukjes (2 blikken)
- 4 takjes marjolein
- 200 g pancetta, dun gesneden
- 400 g kapucijners uit blik of pot
- 4 zuurdesemtoasts, dungesneden
- evt. 1-2 peperoncino
- evt. groene salade, voor erbij
voorraad
- 5 teentjes knoflook
- 100 ml olijfolie
Instructies
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Bewaar eenderde en bak de rest in olijfolie heel licht geelkleurig met de peperoncino. Laat de pereroncino weg als je het gerecht niet te pittig wilt maken. Voeg de tomatenstukjes met vocht, de blaadjes van 2 takjes marjolein en zout en peper toe en laat de saus op middelhoog vuur 10-15 min. koken.
- Snijd intussen de pancetta in stukjes en bak die met de rest van de knoflook knapperig in een koekenpan. Roer de kapucijners door de tomatensaus, laat goed doorwarmen en besprenkel met nog wat extra olijfolie.
- Schep in een schaal, verdeel het pancettamengsel erover en bestrooi met de rest van de marjoleinblaadjes. Geef de zuurdesemtoast erbij. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarde
calorieën: 600kcal
eiwit: 23g
vet: 39g
koolhydraten: 34g
Recept: Redactie delicious. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!