aantal 8 |
ontbijtgerecht |
familietijd, herfst |
nederlands |
Herfst is appeltijd! Begin nu aan dit recept, dan kun je morgenochtend ontbijten met je zelfgemaakte appelmuesli met sinaasappel-pruimensiroop. Sla je slag: het is nu dé tijd voor appelrecepten!
Ingrediënten
- 4 (bio)appels, met schil
- 135 g havervlokken
- 400 ml kokosmelk
- ½ tl kaneel
- ½ tl vanille-extract
- 5 el ahornsiroop
- 560 ml dikke Griekse yoghurt
- 3 pruimen ontpit, in blokjes
- sap van 1 sinaasappel
- geroosterde pompoenpitten en pistachenoten
Instructies
- Rasp 3 appels grof boven een grote kom. Meng de havervlokken, kokosmelk, kaneel, vanille, 2 el ahornsiroop en 250 ml water erdoor. Zet een nacht in de koelkast.
- Spatel de volgende dag de yoghurt door het appelmengsel. Dit mueslimengsel kun je afgedekt ± 2 dagen bewaren in de koelkast.
- Breng in een pan de pruimen met het sinaasappelsap, 3 el ahornsiroop en 3 el water aan de kook. Stoof de pruimen zachtjes 4-5 min. en prak ze dan grof met een vork. Zeef de siroop, druk zoveel mogelijk vocht uit de pruimen en laat afkoelen. Het pruimen-vruchtvlees heb je niet meer nodig.
- Snijd de laatste appel in dunne staafjes. Sprenkel wat siroop over de porties muesli en bestrooi met appelstaafjes, pompoenpitten en pistachenoten.
Voedingswaarde
calorieën: 325kcal
eiwit: 7g
vet: 18g
koolhydraten: 32g
Recept, bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!