Yvette’s pruimentoet met yoghurt

Yvette’s pruimentoet met yoghurt

vegetarisch
aantal 4 | nagerecht | doordeweeks | internationaal | vegetarisch
De pruim is – niet echt verrassend – een zusje van de kers, perzik en abrikoos: ze zijn allemaal familie van de roos. Yvette: 'Verse pruimen zijn er in heel veel soorten en maten, van kleine
groene exemplaren tot dikke eivormige rood-oranje of dieppaarse. Ze smaken allemaal net even anders, probeer maar'.
Probeer meteen één van deze gerechten met pruimen!
Voorbereiding10 minutes
Kooktijd20 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 6 pruimen gehalveerd, pit verwijderd
  • 100 ml witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • De naalden van 1 takje rozemarijn
  • 3 eetl. granaatappelmelasse of 3 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. honing
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 50 gram blanke geroosterde amandelen grof gehakt of zelfs alleen gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alles behalve de bruine suiker en de amandelen in een ovenschaal. Meng de amandelen en de bruine suiker met elkaar en bestrooi de schaal ermee.
  • Bak 15-20 minuten of tot het sap uit de pruimen gaat lopen en ze net gaan garen, maar nog net hun vorm behouden.
  • Schep in 4 lage kommen, schep er lekkere dikke volle yoghurt naast, overgiet met het sap uit de schaal.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!