vegetarisch
aantal 4 |
nagerecht |
doordeweeks |
internationaal |
vegetarisch
De pruim is – niet echt verrassend – een zusje van de kers, perzik en abrikoos: ze zijn allemaal familie van de roos. Yvette: 'Verse pruimen zijn er in heel veel soorten en maten, van kleine
groene exemplaren tot dikke eivormige rood-oranje of dieppaarse. Ze smaken allemaal net even anders, probeer maar'.Probeer meteen één van deze gerechten met pruimen!
groene exemplaren tot dikke eivormige rood-oranje of dieppaarse. Ze smaken allemaal net even anders, probeer maar'.Probeer meteen één van deze gerechten met pruimen!
Ingrediënten
- 6 pruimen gehalveerd, pit verwijderd
- 100 ml witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- De naalden van 1 takje rozemarijn
- 3 eetl. granaatappelmelasse of 3 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. honing
- 1 eetl. bruine suiker
- 50 gram blanke geroosterde amandelen grof gehakt of zelfs alleen gehalveerd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alles behalve de bruine suiker en de amandelen in een ovenschaal. Meng de amandelen en de bruine suiker met elkaar en bestrooi de schaal ermee.
- Bak 15-20 minuten of tot het sap uit de pruimen gaat lopen en ze net gaan garen, maar nog net hun vorm behouden.
- Schep in 4 lage kommen, schep er lekkere dikke volle yoghurt naast, overgiet met het sap uit de schaal.
Voedingswaarde
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!