Watermeloen-wodkagranita met limoen-gembersiroop

Watermeloen-wodkagranita met limoen-gembersiroop

Voorkeur: glutenvrij / lactosevrij, veganistisch

aantal 10 | drankje | lente | hollands | lactosevrij

De zomer barst los! Dus stoppen we ons favoriete zomerfruit en geurige kruiden in een onweerstaanbaar verfrissend drankje: watermeloen-wodkagranita.Ook lekker: couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes.

Voorbereiding:30

bevriezen4 30

Totale tijd:5

Ingrediënten

  • 1 kleine watermeloen 1½-2 kg, geschild, pitjes verwijderd (zie tips)
  • 130 ml wodka

siroop

  • 150 g fijne kristalsuiker
  • rasp en sap van 2 biolimoenen
  • 40 g gemberwortel geraspt
  • paar verse muntblaadjes fijngesneden

Instructies

  1. Snijd de watermeloen in stukken en pureer samen met de wodka glad in een blender of keukenmachine (zie tips). Schenk door een zeef in een ondiepe diepvriesdoos (± 1 ½ l. inhouen zet 1½ uur in de diepvries. Prak alle ijskristallen glad met een vork en zet nog 3 uur in de vriezer. Klop de ijskristallen nu elk half uur los, zodat je een korrelige granita krijgt.
  2. Verwarm intussen in een pan op laag vuur de suiker met 80 ml water en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en voeg het limoenrasp en -sap en de geraspte gember toe. Laat in ± 5 min. stroperig inkoken. Laat afkoelen maar zet niet in de koelkast. Schep voor serveren de granita in glaasjes, sprenkel er wat siroop over en bestrooi met fijngesneden munt.

Voedingswaarde

  • calorieën: 125 kcal
  • eiwit: 1 g
  • koolhydraten: 23 g

*De granita kan tot 2 dagen van tevoren worden bereid. Haal een paar minuten voor serveren uit de diepvries, zodat het een beetje zachter wordt.

Fotografie: Yuki Sugiura. Recept: Monique Lane. Styling: Olivia Wardle. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!