Dit bijzondere noedelgerecht met pikante kip eet je met sobanoedels, die smaken zo lekker nootachtig dankzij de boekweit. Erbij dunne enoki-paddenstoelen en een vel nori.
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
aziatisch |
Een lekker licht gerecht dat je eet als klein hoofdgerecht of lunch. De ingelegde eieren – kun je ook de avond van tevoren al maken – krijgen de rijke smaak van zout, zuur en umami en zijn ook super als losse snack.
Ingrediënten
- 4 eieren, hardgekookt, gepeld en gehalveerd
- 250 ml rijstazijn
- 250 ml sojasaus
- 2 el extra vergine olijfolie
- 200 g kipgehakt*
- 1 el chilipasta (supermarkt)
- 4 bosuien, fijngesneden + dungesneden reepjes bosui voor garnering
- 1 el fijngeraspte gemberwortel
- 100 g witte shirmisopasta (toko)
- 750 ml kippenbouillon
- 270 g sobanoedels, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, koud gespoeld en uitgelekt
- 1 vel nori, in stukken (supermarkt of toko)
- 100 g enoki-paddenstoelen*, bijgesneden
- shichimi togarashi (Japanse specerijenmelange, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en toko)
Instructies
- Doe de eieren met de azijn en sojasaus in een kom van glas of rvs, géén aluminium. Verzwaar ze met een schoteltje en zet ze 3-4 uur of een hele nacht in de koelkast.
- Verhit 1 el olie in een steelpan met dikke bodem op matig tot laag vuur. Bak hierin het kippengehakt al roerend met een pollepel in ± 5 min. rul. Voeg de chilipasta toe en laat in 3-4 min. licht karamelliseren. Houd warm.
- Verhit in een andere steelpan de rest van de olie op matig tot laag vuur. Schep hierin de bosui en gember 3-4 min. om. Voeg de miso en bouillon toe. Verwarm het mengsel en roer tot de miso is opgelost.
- Verdeel de noedels, misobouillon en nori over kommen. Verdeel het gehakt, de enoki en reepjes bosui erover. Leg er een half ei op en bestrooi met shichimi togarashi.
Voedingswaarde
calorieën: 525kcal
eiwit: 30g
vet: 20g
koolhydraten: 54g
* Kipgehakt koop je bij ruim gesorteerde supermarkten. Of maal 200 g blokjes kipfilet fijn met de keukenmachine of staafmixer. Enoki koop je bij goed gesorteerde groentewinkels en Aziatische winkels.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook iets voor jou: 48 recepten met noedels om van te houden, sterker nog, deze recepten heb je nodig!