glutenvrij, vegetarisch
aantal 8 |
brunchgerecht, salade |
|
|
glutenvrij, vegetarisch
Typisch voorbeeld van weinig moeite, groots effect, deze salade van wortellinten met ricotta. En het oog wil ook wat: neem wortels in 2 kleuren. Een plaatje! Met wortellinten kun je ook deze lekkere salade met biet en venkel maken.
Ingrediënten
- 6 el milde olijfolie
- 60 ml rijstazijn
- 60 ml sinaasappelsap
- 1 el sinaasappelmarmelade
- 2 takjes tijm, blaadjes geplukt + extra takjes als garnering
- 1 rode ui in dunne ringen
- 250 g ricotta
- 750 g oerwortelen
- 1 el korianderzaadjes, geroosterd en licht gevijzeld
- chilivlokken, voor erover
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Klop een dressing van de olijfolie, rijstazijn, het sinaasappelsap, de marmelade en helft van de tijmblaadjes. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Leg de uiringen in de dressing en laat staan tot gebruik.
- Draai intussen het bakje ricotta om in een ovenschaal of op een bakplaatje. Giet er 3 el van de dressing met wat ui over en bak in het midden van de oven 15-20 min. tot de randen mooi bruin geschroeid zijn.
- Boen intussen de wortels schoon en schaaf er met een dunschiller of kaasschaaf lange repen vanaf. Schep om met de rest van de dressing. Leg de wortelsalade op een grote schaal en zet de gebakken ricotta ernaast. Bestrooi met wat gemalen chilivlokken, de rest van de tijm en het korianderzaad.
Voedingswaarde
calorieën: 200kcal
eiwit: 3g
vet: 15g
koolhydraten: 11g
recepten Dosia Brewer fotografie Eric van Lokven styling Jet Krings bereiding Vanja van der Leede
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!