aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
marokkaans, midden-oosters |
Rozenharissa is een Noord-Afrikaanse chilipeperpasta, op smaak gebracht met rozenblaadjes. Maak deze tajine met garnalen, kikkererwten en rozenharissa. De rozenharissa geeft je tajine net dat beetje extra.
Maak ook eens deze lamstajine met abrikozen.
Maak ook eens deze lamstajine met abrikozen.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui, in dunne halve plakjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el rozenharissa*
- 400 g tomatenblokjes
- 16 grote garnalen, schoongemaakt
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 2 el citroensap
- 10 g fijngesneden platte peterselieblaadjes + blaadjes voor garneren
- 200 g instant couscous of bulgur
- 50 g amandelschaafsel, in een droge koekenpan geroosterd
- extra nodig: plasticfolie
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak, al roerend, 2 min. of tot de ui zacht is. Voeg de knoflook toe samen met 2 el van de harissa. Voeg de pastasaus en 250 ml water toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de garnalen en kikkererwten toe. Laat nog 4 min koken tot de garnalen roze zijn gekleurd. Voeg het citroensap toe en de helft van de peterselie. Neem van het vuur en zet weg.
- Doe intussen de couscous in een kom en schenk er 500 ml kokend water op. Voeg de overige 2 el harissa toe en 1 tl zeezout en schep alles door elkaar. Dek af met plasticfolie en zet 5 min. weg of tot alle vocht is opgenomen. Roer de couscous los met een vork, bestrooi met de amandelen en de rest van de peterselie.
- Garneer de tajine met de peterselieblaadjes en serveer bij de couscous.
Voedingswaarde
*Je kunt ook gewone harissa gebruiken
Recepten: Valli Little & Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben. Vertaling: Celine The
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!