aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | marokkaans, midden-oosters |
Rozenharissa is een Noord-Afrikaanse chilipeperpasta, op smaak gebracht met rozenblaadjes. Hij geeft je tajine net dat beetje extra.
Kookgerei
- Plasticfolie
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui, in dunne halve plakjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el rozenharissa*
- 400 g tomatenblokjes
- 16 grote garnalen, schoongemaakt
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 2 el citroensap
- 10 g fijngesneden platte peterselieblaadjes + blaadjes voor garneren
- 200 g instant couscous of bulgur
- 50 g amandelschaafsel, in een droge koekenpan geroosterd
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak, al roerend, 2 min. of tot de ui zacht is. Voeg de knoflook toe samen met 2 el van de harissa. Voeg de pastasaus en 250 ml water toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de garnalen en kikkererwten toe. Laat nog 4 min koken tot de garnalen roze zijn gekleurd. Voeg het citroensap toe en de helft van de peterselie. Neem van het vuur en zet weg.
- Doe intussen de couscous in een kom en schenk er 500 ml kokend water op. Voeg de overige 2 el harissa toe en 1 tl zeezout en schep alles door elkaar. Dek af met plasticfolie en zet 5 min. weg of tot alle vocht is opgenomen. Roer de couscous los met een vork, bestrooi met de amandelen en de rest van de peterselie.
- Garneer de tajine met de peterselieblaadjes en serveer bij de couscous.
Voedingswaarde
*Je kunt ook gewone harissa gebruiken
Recepten: Valli Little & Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Bas Robben. Vertaling: Celine The
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
5x tajine recepten voor als je zin hebt in een zomerse stoofpot