schuimkransjes voor kerst

schuimkransjes voor kerst

glutenvrij
aantal 25 | gebak, zoet | feestelijk, kerst | internationaal |
Leuk: op deze schuimkransjes kun je veel variaties maken. Gebruik je eigen favoriete smaken en toppings.
Superlekker voor de feestdagen, net zoals deze cranberry-meringuetaartjes. Meer feestelijke koekjes? In dit artikel vind je de lekkerste koekjesrecepten van Rutger.
Voorbereiding20 minutes
Kooktijd2 hours 30 minutes
Totale tijd2 hours 50 minutes

Ingrediënten

schuim

  • 3 eiwitten
  • 100 g fijne suiker
  • 90 g poedersuiker
  • ½ vanillestokje (merg eruit geschraapt) en/of 1 el cacaopoeder en/of 1 tl kaneelpoeder en/of rasp van ½ (bio)sinaasappel en/of 2 tl mokka-extract
  • spuitzak met gekarteld spuitmondje van 15 mm Ø

bestrooien of dopen

  • hazelnoten, fijngehakt
  • pistachenootjes, fijngehakt
  • amandelschaafsel
  • cacaopoeder, gebruik een zeefje
  • decoratiepareltjes, spikkeltjes, sterretjes etc.
  • getempereerde witte, pure of melk- chocolade, om de kransjes in te dopen*

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 90°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zorg dat de kom en garde(die je gebruikt goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje ei- geel in de eiwitten zit. Doe de eiwitten met een snuf zout in een kom en klop tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel dan de poedersuiker en evt. een smaakmaker door de meringue.
  • Vorm met behulp van de spuitzak kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ook andere vormen maken of hoopjes vormen met 2 lepels. Bestrooi de schuimpjes evt. met een strooisel naar keuze en laat ze ± 2-3 uur drogen in de oven. Laat afkoelen in de oven met de deur dicht.
  • Decoreer de schuimpjes als je dat leuk en lekker vindt met getempereerde chocolade.

Voedingswaarde

calorieën: 55kcal
eiwit: 1g
vet: 2g
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
*Met deze tips van Rutger leer je dat chocolade temperen ook makkelijk in de magnetron kan!
Recepten en bereiding: Rutger van den Broek. Fotografie: Saskia Lelieveld. Styling: Alex Styling. Bewerking: Dosia Brewer.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zoek je nog een zoet cadeautje? Onze special is precies wat je nodig hebt!

Neem hier een kijkje voor de lekkerste kerstdesserts!