vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
nederlands |
vegetarisch
Met deze feestelijke bietenburgers zal niemand aan tafel die hamburger missen! Maak je burger vegan door kokosyoghurt, vegan mayo en een écht vegan broodje te gebruiken.
Ingrediënten
- 50 g gepofte quinoa
- 200 g geraspte rode biet
- 1 tl gemalen komijn
- 1 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 1 el truffeltapenade
- 4 mini-briochebroodjes (supermarkt)
- 4 blaadjes rode sla bijv. radicchio
- 2 el shiso purple cress
- 3 el bloem
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
Instructies
- Rooster in een droge koekenpan de quinoa goudbruin. Schud de quinoa op een bord en laat afkoelen. Doe de quinoa met de biet, de bloem en komijn in de hakmolen (van de staafmixer). Pers de knoflook erboven en maal fijn. Breng het bietenmengsel goed op smaak met zout en peper.
- Meng de mayonaise met de crème fraîche en de truffeltapenade. Voeg naar smaak extra tapenade toe en breng op smaak met peper. Vorm van het bietenmengsel 4 kleine burgers.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de burgers in 5 min. aan beide kanten bruin en gaar. Houd ze onder een deksel warm.
- Snijd de broodjes open en leg ze met het snijvlak in de pan. Bak het brood op het snij- vlak goudbruin en krokant. Beleg de onderste helft van de broodjes met de sla. Leg de burgers erop en schep er wat truffelsaus op. Bestrooi met de cress en dek af met de bovenste helft van de broodjes.
Voedingswaarde
calorieën: 350kcal
eiwit: 5g
vet: 20g
koolhydraten: 36g
Voorbereiden (1 dag van tevoren): Vorm de burgertjes en maak de truffelsaus. Bewaar beide afgedekt in de koelkast. De burgertjes worden dan ook meteen wat steviger van structuur.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: snelle groene falafelburger met biet