aantal 4 |
soep, voorgerecht |
doordeweeks, feestelijk, kerst |
internationaal |
Voor een kom hete soep zijn we altijd te porren. Neem nou deze paprikasoep met spek-kervelhangop, wát een smaken. Tip: neem er even de tijd voor en smoor de paprika’s langzaam op heel laag vuur tot ze boterzacht zijn. Zo krijg je een intense, zoete en volle smaak en lichte saus.
Liever een vegetarische soep? Laat de spek achterwege, of maak dit recept!
Liever een vegetarische soep? Laat de spek achterwege, of maak dit recept!
Ingrediënten
- 6 rode paprika’s in reepjes
- 8 plakjes Zeeuws spek
- 2 el fijngesneden kervel
- 150 g hangop of Griekse yoghurt
- 4-8 speltbroodjes voor erbij
- 25 g boter
- 2 fijngesneden uien
- 1 l vleesbouillon van tabletten
Instructies
- Smelt de boter in een (soep)pan. Bak hierin de uien zachtjes 2 min. Schep de paprikareepjes erdoor en bak ze met de deksel op de pan in 20 min. boterzacht.
- Schenk de bouillon in de pan en kook de soep nog 5 min. Rooster intussen in een droge koekenpan het spek mooi bruin en krokant. Leg het spek op een bord met keukenpapier en laat afkoelen. Breek het spek in stukjes.
- Meng het spek met de kervel door de hangop. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout. Schep de soep in 4 kommen en schep er een flinke lepel van de spekkervelhangop in. Geef er de speltbroodjes bij.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!