Thaise doperwten-kokossoep

Thaise doperwten-kokossoep

Psst… naast deze Thaise doperwten-kokossoep nog veel meer lekkere soeprecepten zien? Bestel het nieuwe nummer van delicious. hier!

Thaise doperwten-kokossoep

Voorkeur: veganistisch

aantal 4 | hoofdgerecht | | thais |

Deze soep ga je in je hart sluiten en héél vaak maken! Vol smaak en – altijd fijn – supersnel op tafel. Ook lekker met courgette, sugarsnaps, paksoi en groene asperges.Nog zo'n Thaise altijd-goed-soep maken?

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 100 g jasmijnrijst
  • 2 el rijstolie
  • 70 g groene currypasta*
  • 2 blikken kokosmelk à 400 ml
  • 1 stengel citroengras gekneusd
  • 400 g doperwten, verse
  • 400 g peultjes of paksoi
  • handvol Thais basilicumblad, grof gesneden
  • naanbrood, voor evt. erbij

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de currypasta zachtjes, tot de aroma’s goed vrijkomen.
  2. Schenk de kokosmelk in de pan. Vul de lege blikken nogmaals met water en schenk ook in de pan. Voeg het citroengras toe en breng aan de kook.
  3. Voeg de erwten en de peultjes toe en kook de groenten in 4-5 min. knapperig gaar. Breng de soep hoog op smaak met zout.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de soep erop. Voeg de basilicum toe. Geef evt. naanbrood bij de soep.

Voedingswaarde

  • calorieën: 585 kcal
  • eiwit: 8 g
  • vet: 42 g
  • koolhydraten: 40 g

* Groene currypasta – te koop bij de supermarkt – kan per merk behoorlijk in scherpte verschillen. Begin dus met wat minder, je kunt later meer toevoegen. Wil je een gluten-
en lactosevrije variant, dan heb je bij een biologische winkel de meeste kans.

Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: de 10 populairste soep recepten van 2023 – met een niet zo verrassende nummer 1