aantal 1 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Deze pizza met pesto en parmaham bak je gewoon in de pan! Zo kun je ’m binnen een kwartier in punten snijden.
Ingrediënten
- 3 tl olijfolie
- 1 verse dun uitgerolde pizzabodem
- 130 g pastasaus*
- 5 g basilicum, fijngesneden + extra voor garnering
- 125 g mozzarella, in dunne plakjes
- 2½ el gezouten kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
- 2½ el verse pesto
- 60 g parmaham, gescheurd
Instructies
- Verhit 3 el olie in een grote koekenpan met deksel op matig vuur. Bak de pizzabodem ± 2 min. en keer om. Bestrijk met de saus en verdeel de basilicum, mozzarella en kappertjes erover. Bestrooi met zout en peper.
- Zet het vuur lager en bak afgedekt op matig vuur 5-6 min. tot de kaas gesmolten en de bodem knapperig is. Garneer met de pesto, parmaham en wat basilicum .
Voedingswaarde
calorieën: 1195kcal
eiwit: 55g
vet: 69g
koolhydraten: 89g
* Kant-en-klaar of maak ’m zelf, zie deliciousmagazine.nl/pastasaus.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Bas Robben
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!