vegetarisch
aantal 4 |
hapje |
feestelijk, weekend, zomer |
italiaans |
vegetarisch
Het ultieme hapje vooraf bij een Italiaans diner: bruschette met tomatenconfit en ricotta. Simpel, snel klaar en ooooh zó lekker. Schenk iedereen een glas wijn in en het goede leven kan beginnen… Als je toch bezig bent, maak deze bruschette variant dan ook...
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 el venkelzaad gekneusd*
- 1 tl kristalsuiker
- 500 g kerstomaatjes gehalveerd
- 8 sneden zuurdesembrood
- 250 g ricotta
- basilicumblaadjes voor serveren
ook nodig
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Meng de olie, knoflook, venkelzaad, suiker en tomaten in een kom. Breng op smaak met zout en peper en schep door elkaar. Schep de tomaten op een met bakpapier beklede braadslee en rooster ze ± 30 min. of tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
- Rooster intussen het brood in de oven of grillpan. Bestrijk met de ricotta, verdeel de tomaatjes erover en sprenkel met tomatensap uit de braadslee. Bestrooi met zout en peper, leg er basilicum op en serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 455kcal
eiwit: 13g
vet: 26g
koolhydraten: 42g
* Venkelzaad is te koop bij grotere supermarkten en biologische winkels.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies & David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!