glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd |
grieks |
Maak vanavond kip met feta. Groene sla erbij, eventueel rijst of wat brood en klaar ben je, binnen 30 minuten. Easy! Het recept is voor vier personen, maar je maakt het net zo makkelijk voor acht.
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 4 kipfilets
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- ¼ tl gemalen komijn
- 1 takje rozemarijn
- 2-3 takjes tijm
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 courgette, grote, in plakjes
- 150 g feta
Instructies
- Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 5 min. rondom goudbruin. Snijd intussen de ui en knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en helft van de knoflook 1 min. Schep de komijn en kruidentakjes erdoor. Voeg de gepelde tomaten toe. Druk ze met een spatel klein en breng tegen de kook.
- Draai het vuur laag. Leg de kip terug in de tomatensaus en stoof in 15 min. gaar. Verhit in de koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de courgette 3-4 min. Voeg de rest van de knoflook toe en bak 1-2 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de kip met de saus in een schaal. Verkruimel de feta grof boven de kipfilets. Serveer met de gebakken courgette.
Voedingswaarde
calorieën: 385kcal
eiwit: 39g
vet: 20g
koolhydraten: 12g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi
Fotografie: Serge Philippi
Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je iets meer dan een gewone groene salade erbij? Maak deze met venkel en sinaasappel!