Maak vanavond kip met feta. Groene sla erbij, eventueel rijst of wat brood en klaar ben je, binnen 30 minuten. Easy! Het recept is voor vier personen, maar je maakt het net zo makkelijk voor acht.
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
4elolijfolie
4kipfilets
1ui
2tenenknoflook
¼tlgemalen komijn
1takje rozemarijn
2-3takjes tijm
1blikgepelde tomaten
1courgette,grote, in plakjes
150gfeta
Instructies
Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 5 min. rondom goudbruin. Snijd intussen de ui en knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en helft van de knoflook 1 min. Schep de komijn en kruidentakjes erdoor. Voeg de gepelde tomaten toe. Druk ze met een spatel klein en breng tegen de kook.
Draai het vuur laag. Leg de kip terug in de tomatensaus en stoof in 15 min. gaar. Verhit in de koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de courgette 3-4 min. Voeg de rest van de knoflook toe en bak 1-2 min. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de kip met de saus in een schaal. Verkruimel de feta grof boven de kipfilets. Serveer met de gebakken courgette.