Aardbeien-ijstaart met gember

Aardbeien-ijstaart met gember

aantal 8 | nagerecht | | |
Indrukwekkend, onweerstaanbaar, verrukkelijk: woorden schieten tekort voor deze fruittaart. de aardbeien-ijstaart is een geweldige showstopper. Nu maken, als de aardbeien op hun lekkerst zijn.
Deze kleine aardbeientaartjes zijn óók onweerstaanbaar voor aardbeienfans!
Voorbereiding40 minutes
Kooktijd10 minutes
afkoelen en invriezen6 hours
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 300 g digestive koekjes
  • 150 g boter gesmolten en afgekoeld
  • 250 g verse roomkaas op kamertemperatuur
  • 400 ml zoete gecondenseerde melk blikje
  • 250 g mascarpone
  • 2 tl biocitroenrasp
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 2 tl vanille-extract
  • 50 g stemgember grof gesneden
  • 1 el gembersiroop uit het potje stemgember
  • 300 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker gezeefd

ook nodig

  • springvorm 24 cm Ø en 3 cm hoog, ingevet en bodem bekleed met bakpapier

aardbeiensaus

  • 100 g poedersuiker gezeefd
  • 500 g aardbeien zonder kroontjes, evt. gehalveerd

Instructies

  • Begin een dag van tevoren aan dit recept.
  • Verwarm de oven voor op 160°C. 
  • Hak de koekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Mix de boter erdoor. Druk dit mengsel tegen de bodem en wand van de bakvorm. Laat 10 min. opstijven in de diepvries. Bak in 10 min. lichtbruin. Laat helemaal afkoelen. 
  • Klop de roomkaas los in de keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait geleidelijk de gecondenseerde melk toe, zodat je een glad mengsel krijgt. Mix met de pulseknop de mascarpone, citroenrasp, kardemom en 1 tl vanille erdoor. Roer er de gember en de siroop door. Schenk over de deegbodem en zet 5 uur of een hele nacht in de diepvries. 
  • Klop de slagroom met de poedersuiker en de rest van de vanille tot zachte pieken. Spreid uit over de roomkaasvulling en laat 1 uur opstijven in de diepvries. 
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schep in een kom de helft van de aardbeien om met de poedersuiker. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er 4 el koud water over. Rooster ± 15 min. tot ze zacht worden en het sap vrijkomt. Schep ze in een kom om met de resterende aardbeien en zet 30 min. in de koelkast. 
  • Zet de ijstaart ± 10 min. voor het serveren in de koelkast en schep de aardbeien en het uitgelopen sap erover.

Voedingswaarde

calorieën: 925kcal
eiwit: 12g
vet: 63g
koolhydraten: 76g
auteur: delicious. magazine
 
RECEPT VALLI LITTLE FOTOGRAFIE ALAN BENSON, MARK ROPER STYLING DAVID MORGAN, KIRSTEN JENKINS 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!