Radicchiostamppot met roodbaars en kappertjesjus

Radicchiostamppot met roodbaars en kappertjesjus

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |
Deze Hollandse stamppot met knapperige radicchio is super makkelijk te maken en óh zo lekker. Tip: Yoghurt maakt deze stamppot heerlijk fris. Neem voor een volle romige smaak mascarpone of slagroom.
Probeer ook deze zomerstamppot met livar-worst en honing-mosterdsaus van Janneke!
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg stamppotaardappels uit de koeling
  • 700 g radicchio
  • 500 g roodbaarsfilet of zeebaarsfilet
  • 3 el bloem
  • 2 el kappertjes uitgelekt
  • 125 ml droge witte wijn
  • 150 ml volle yoghurt
  • 3 takjes dille fijngesneden

voorraad

  • 6 el olijfolie

Instructies

  • Kook de aardappels in water met zout in 15 min. gaar. Maak de radicchio schoon en snijd in dunne reepjes.
  • Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout en peper en haal de filets door de bloem.
  • Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de roodbaars in 3 min. per kant bruin en net gaar. Neem de vis uit de pan en houd onder een deksel warm. Doe de kappertjes in de pan en bak 1 min. Schenk de wijn erbij, schraap de aanbaksels met een spatel los en laat de jus tot tweederde inkoken.
  • Giet de aardappels af en zet de pan terug op het vuur. Stamp de aardappels met de resterende 3 el olijfolie en de yoghurt tot een smeuïge puree. Schep de radicchio in porties door de puree; de warmte zorgt ervoor dat de radicchio iets slinkt. Breng de stamppot op smaak met de dille, zout en peper.
  • Schep de stamppot op 4 borden en leg de roodbaarsfilet erbij. Schep de kappertjesjus over de vis.

Voedingswaarde

calorieën: 625kcal
eiwit: 34g
vet: 26g
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
Recept, styling & fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!