aantal 4 |
|
doordeweeks |
nederlands |
Deze supersnelle preitaartjes zijn in 30 minuten klaar. Ze zijn afgekoeld ook heerlijk uit het vuistje, dus ook handig om mee te nemen naar een picknick.Gek op hartige taart? Maak dan ook eens deze tarte flambée van Janneke!
Ingrediënten
- 600 g zomerprei
- 1 rol flammkuchendeeg
- 50 ml slagroom
- 3 el fijngesneden basilicum
- 2 tl mosterdpoeder
- 50 g cheddar stukje, geraspt
- 150 g gerookte ham dikke plak, in blokjes
- ook nodig: 4 taartvormpjes 14 cm Ø ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Snijd de prei in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei zacht in 4 min. Rol het deeg uit en leg mét het papier op de bakplaat. Snijd het deeg in 4 stukken. Klop het ei los en meng met de slagroom, het basilicum, de mosterdpoeder en cheddar.
- Schep de ham door de prei en verdeel de prei over de deegbodems. Verdeel het ei-kaas mengsel over de prei.
- Bak de quiches in de voorverwarmde oven in 12-15 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.
Voedingswaarde
calorieën: 415kcal
eiwit: 19g
vet: 20g
koolhydraten: 37g
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!