Brioche met warme aardbeien en honingricotta

Brioche met warme aardbeien en honingricotta

aantal 6 | ontbijt | familietijd, pasen, weekend | frans |

Deze toast van Silvia Colloca is verrukkelijk. Zoals Silvia colloca zegt: ‘Wie voor zoet zwicht, maakt deze warme aardbeien met honingricotta op briochetoast’

Kooktijd:30

Ingrediënten

  • 1 kg aardbeien kroontjes verwijderd, grote exemplaren gehalveerd
  • 1 biosinaasappel rasp en sap + extra sinaasappelrasp voor garnering
  • 5 el honing
  • 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit
  • geschraapt of 1 tl vanille-extract
  • 4 sneetjes briochebrood dik gesneden

honingricotta

  • 240 g ricotta
  • 1 tl vanille-extract of merg van 1 vanillestokje
  • 1 el honing
  • ½ biosinaasappel rasp

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Schep hierin de aardbeien om met de sinaasappelrasp en het -sap, de honing, het vanillestokje plus merg of het vanille-extract. Bak de aardbeien 20 min. in de oven tot ze heel zacht zijn. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster de sneetjes brioche in 1-2 min. per kant goudbruin. Evt. kun je dit ook in de broodrooster doen.
  3. Roer intussen voor de honingricotta in een grote kom de ricotta los. Roer de vanille erdoor. Sprenkel de honing erover en bestrooi met wat sinaasappelrasp.
  4. Bestrijk de briochetoasts met de ricotta, verdeel hierover de aardbeien en sprenkel aardbeiensap uit de ovenschaal erover. Bestrooi met extra sinaasappelrasp.

Voedingswaarde

Recepten: Silvia Colloca. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Trudelies Schouten

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!