vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
turks |
Culinair redacteur Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden jarenlang door de Arabische wereld van Libanon tot Marokko: ze ontdekten de heerlijkste gerechten en drongen door tot in het hart van de moeders in de keuken. Met veel verhalen, simpele receptuur bomvol kruiden en specerijen, en prachtige foto’s die je meenemen op reis: voor iedereen die de Arabisch mediterrane keuken wil ontdekken. We geven je het recept voor hun Kisir waar ze zelf verslingerd aan zijn!
Ingrediënten
- 1 granaatappel
- 500 g bulghur fijn
- 1 bosje dille
- ½ bosje munt
- 1 bosje peterselie
- 1 bos lente-ui
- 300 g kerstomaatjes zoet
- 4 snackkomkommers klein
- 3 el tomatenpuree*
- 8 el Turkse paprikapasta
- olijfolie
- citroensap
- granaatappelmelasse
Instructies
- Het handigst is om het kroontje van de granaatappel er rondom uit te snijden, waarna je met je duimen de vrucht open kunt breken. Je kunt dan lekker hard op de schil meppen met een lepel zodat de pitjes eruit vallen. Vis de witte velletjes er daarna uit.
- Besprenkel de (ongekookte) bulghur met een beetje koud water.
- Snijd alle kruiden en de lente-ui fijn. Snijd ook de tomaatjes en komkommers fijn. Kneed met je handen de tomatenpasta en paprikapasta door de bulghur. Meng de kruiden, lente-ui, tomaatjes, komkommer en granaatappelpitjes erdoor.
- Breng de salade op smaak met zout, olijfolie, citroensap en flink wat granaatappelmelasse.
Voedingswaarde
* Tomatenpuree die je bij de Turkse of Marokkaanse winkel koopt is van betere kwaliteit dan die uit de supermarkt. Voor deze salade is dat essentieel!
Nadia Zerouali en Merijn Tol | Onder de Mediterrane Zon | € 29,99| ISBN 9789038805559
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!