aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks |
frans |
Dit wil je eten vanavond: heerlijke sappige ciderkarbonaadjes met appel en venkel. Lekker en je bakt ze in een handomdraai (altijd fijn).
Ingrediënten
- 1 venkelknol in de lengte in dikke plakken gesneden
- 1 stevige handappel met rode schil, in partjes
- 1 rode ui in partjes
- 1 biocitroen in partjes
- 4 tenen knoflook ongepeld
- 60 ml olijfolie
- 4 haaskarbonades van elk 200 g
- 125 ml appelcider
- 1 el dijonmosterd
- platte peterselie gehakt, voor garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de venkel, appel, ui, citroen en knoflook in een ovenschaal (inhoud 3 l), schenk er 2 el olie over en schep door elkaar met zout en peper naar smaak. Bak alles 30 min. in de voorverwarmde oven of tot alles net zacht is.
- Verhit intussen in een koekenpan 1 el olie op middelhoog vuur. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten 2 min. of tot ze mooi gekleurd zijn.
- Meng de cider met de mosterd en voeg toe aan de pan. Verhit alles nog 2 min. of tot het vocht iets is ingekookt. Leg de karbonades bij de groenten in de ovenschaal, schenk er de ciderjus over en zet terug in de oven.
- Braad de karbonades zo nog 5 min. of tot ze goed gaar zijn en de groenten zacht. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kristine Duran-Thiessen. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!