Ciderkarbonaadjes met appel en venkel

Ciderkarbonaadjes met appel en venkel

aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks | frans |
Dit wil je eten vanavond: heerlijke sappige ciderkarbonaadjes met appel en venkel. Lekker en je bakt ze in een handomdraai (altijd fijn).
Kooktijd25 minutes
Oven30 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 1 venkelknol in de lengte in dikke plakken gesneden
  • 1 stevige handappel met rode schil, in partjes
  • 1 rode ui in partjes
  • 1 biocitroen in partjes
  • 4 tenen knoflook ongepeld
  • 60 ml olijfolie
  • 4 haaskarbonades van elk 200 g
  • 125 ml appelcider
  • 1 el dijonmosterd
  • platte peterselie gehakt, voor garneren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de venkel, appel, ui, citroen en knoflook in een ovenschaal (inhoud 3 l), schenk er 2 el olie over en schep door elkaar met zout en peper naar smaak. Bak alles 30 min. in de voorverwarmde oven of tot alles net zacht is.
  • Verhit intussen in een koekenpan 1 el olie op middelhoog vuur. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten 2 min. of tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Meng de cider met de mosterd en voeg toe aan de pan. Verhit alles nog 2 min. of tot het vocht iets is ingekookt. Leg de karbonades bij de groenten in de ovenschaal, schenk er de ciderjus over en zet terug in de oven.
  • Braad de karbonades zo nog 5 min. of tot ze goed gaar zijn en de groenten zacht. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kristine Duran-Thiessen. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!