aantal 4 |
hoofdgerecht |
najaar, weekend |
italiaans |
Peulvruchten staan steeds vaker centraal op menukaarten en terecht! Ze zitten bomvol goede voedingsstoffen, zijn veelzijdig, heerlijk van smaak en zijn super te combineren. Probeer deze witte bonen variant met gnocchi maar eens. Zin om te experimenten met gnocchi?
Ingrediënten
- 800 g witte cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 185 g bloem
- 1 ei
- 60 ml olijfolie
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 el tomatenpuree
- 500 g lamsgehakt
- 3 trostomaten fijngesneden of 1 blik pruimtomaten
- 2 el oregano fijngesneden + extra voor garneren
- 2½ el balsamicoazijn of meer naar smaak
- pecorino of parmezaan geschaafd, voor erbij
Instructies
- Meng voor de gnocchi in een keukenmachine de bonen met de bloem, ei, 1 el olie e 1 tl zout tot alles goed gemengd is. Verpak het deeg in een stuk plasticfolie en leg 15 min. in de koelkast.
- Verhit de overige 2 el olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3-4 min. tot deze zacht is. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. of tot alles gaat geuren.
- Zet het vuur iets hoger en voeg het gehakt toe. Bak alles, al omscheppend 5 min. of tot het gehakt mooi bruin is. Voeg de tomaten, oregano, balsamico en 375 ml water toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de saus nog ± 20 min. sudderen of tot hij is ingedikt.
- Breng intussen in een steelpan water met zout aan de kook. Rol het gnocchideeg in lange rollen en snijd die in gelijke stukjes.
- Kook de gnocchi, in porties, in 5 min. gaar of tot ze boven komen drijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en kook de rest van de gnocchi gaar.
- Schep de gnocchi door de ragù. Bestrooi met de pecorino en extra oregano.
Voedingswaarde
Video
Hulp nodig bij het maken van de gnocchi? Kijk onze delicious.helpt video met extra uitleg!
Tip: neem voor een lichtere versie 1 blik witte bonen en ± 400 g gekookte aardappels in plaats van 2 blikken witte bonen. Voeg evt. blokjes wortel en bleekselderij toe aan de saus.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kristine Duran Thiessen. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!