kruidige linzensoep

kruidige linzensoep

vegetarisch
aantal | hoofdgerecht, lunchgerecht, soep | doordeweeks | | vegetarisch
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij in dunne boogjes
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 tl komijn gemalen
  • 2 tl korianderzaad gemalen
  • 2 tl gemberpoeder
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 blik ( à 400 g) tomaatblokjes
  • 2 blikjes (à 320 g) linzen uitgelekt
  • 500 ml groentebouillon
  • ½ bos boerenkool steeltjes verwijderd, kleingesneden
  • yoghurt Grieks, voor erbij

Instructies

  • Verhit de olie op matig vuur in een diepe koekenpan met dikke bodem. Schep hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 min. om. Voeg de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en schep nog 2-3 min. om tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de tomaatblokjes, linzen, bouillon en 750 ml water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 6-8 min. trekken.
  • Schep de boerenkool erdoor en laat in 1-2 min. slinken. Neem van het vuur en schep in kommen. Doe in elke kom een schepje yoghurt en serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: jeremy Simons. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!