Zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes

Zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | glutenvrij, vegetarisch
Meer variëren met zoete aardappel? Ga dan voor deze zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing. Een snel en origineel recept. Voeg de kappertjes toe voor een fris-zure twist. Mm, heerlijk en wát een plaatje!
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 limoen bio
  • 1 el mierikswortel geraspt, potje
  • 1 el crème fraiche
  • 1 el mayonaise
  • 150 g babyspinazie
  • 2 tl kappertjes
  • 2 tl sesamzaad zwart
  • 1 teen knoflook

Instructies

  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakjes van ¾ cm. Kook de aardappels in water met zout gaar in 5-8 min.
  • Snijd de ui in hele dunne halve ringen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Giet de aardappels af, laat uitlekken en spreid uit op een wijde schaal om in 5 min. iets af te koelen.
  • Klop een dressing van de mierikswortel, de crème fraîche, de mayonaise en het limoensap. Verdun de dressing desgewenst met 1-2 el water. Pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de aardappel luchtig met de spinazie en ui. Schep de dressing erover en bestrooi met de kappertjes, het limoenrasp en sesamzaad.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!