vegetarisch
aantal 6 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Ook dol op de zinderende smaken van het Midden-Oosten? Dan zijn deze tosti’s in Midden-Oosterse stijl met kaas en snijbiet iets voor jou. Geef je lunch een upgrade met deze twist op de ‘gewone tosti’.
Ingrediënten
- 1 prei alleen het wit, fijngesneden
- 250 g snijbiet alleen het groen, fijngesneden
- 1 el dille fijngesneden
- 2 eieren
- 200 g feta verkruimeld
- 240 g ricotta vers
- ½ tl nootmuskaat geraspt
- 12 sneetjes witbrood
- 100 g boter zacht
- 50 g sesamzaad wit
- 12 plakjes provolone kaaswinkel
- dukkah
- voor erbij: citroenpartjes en zoetzuur bijv. augurken (pot)
- ook nodig: tosti-apparaat
Instructies
- Stoom de prei in 8-10 min. gaar of bereid in een magnetronschaal 4 min. op vol vermogen in de magnetron. Laat afkoelen en meng met de snijbiet, dille, eieren, feta, ricotta, nootmuskaat en wat zout en peper.
- Verhit een tosti-apparaat. Leg de sneetjes brood op je werkvlak en besmeer ze aan één kant met boter. Bestrooi met sesamzaad en druk aan. Draai 6 sneetjes brood om en beleg elk met een plakje kaas. Verdeel eenzesde deel van de vulling hierover en leg de rest van de kaas erop. Dek af met de rest van het brood, met de sesamkant boven.
- Bak de tosti’s in ± 8 min. goudbruin. Bestrooi met dukkah. Serveer met citroenpartjes en zoetzuur.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!