aantal 4 |
voorgerecht |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Chef-kok Alain Caron maakt voor ons een heerlijke makreel met auberginekaviaar. Alain: ‘Nederland heeft zo’n rijkdom aan producten, jullie hebben zo veel!’
Ingrediënten
- 4 el natuurazijn
- 4 makreelfilets vers, à 130 g per stuk
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 aubergines groot
- 30 g tijmblaadjes fijngehakt
- 1 citroen bio, rasp
- 6 el crème fraîche
- 2 el mierikswortelpuree of 1 el geraspte verse mierikswortel
- 30 g amandelen geschaafd, geroosterd
- 2 el bieslook fijngesneden
Instructies
- Doe de azijn in een platte schaal en leg de filets er op de velkant in. Marineer de filets
- 10-15 min. en trek dan het vel eraf (door de azijn gaat dat makkelijker). Leg de ontvelde filets op een plaat met bakpapier, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
- Verhit de oven voor op 170°C en gaar de makreel ± 4 min.
- Zet de oven nu op 180°C, snijd de aubergines doormidden, leg ze op een ovenschaal, bestrooi met olijfolie, zout, peper en de tijmblaadjes. Gaar de aubergine in ± 35 min. Laat even afkoelen.
- Haal de pulp uit de schil, hak fijn, meng met de citroenrasp en bewaar. Doe de crème fraîche in een kom met de mierikswortel, zout en peper. Roer door elkaar, zet koel weg tot gebruik.
- Schep op het midden van het bord wat crème fraîche, daarop wat auberginekaviaar en leg de makreelfilet erop. Bestrooi met amandelen en bieslook. Besprenkel met olijfolie.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Alain Caron, Café Caron. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!