pompoentaart met geitenkaas

pompoentaart met geitenkaas

Liefhebbers van hartige taart… Deze is voor jullie! Pompoen is niet alleen een allemansvriend, hij is ook het hele jaar door verkrijgbaar. Dat maakt deze pompoentaart perfect voor ieder seizoen.

Subtiel zoet, maar overwegend hartig en met een lekkere bite dankzij het bladerdeeg. Oh, en vergeet vooral de verse tijm niet voor de finishing touch! Van stranddag tot fietstocht van van tuinfeest tot picknick: serveer dít en je maakt heel wat mensen blij.

Pompoentaart met geitenkaas

aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, weekend | |
Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.
En die overgebleven pompoenpitten? Maak daarmee spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoentpitten.
Kooktijd15 minutes
Oven45 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 7 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 650 g flespompoen geschild, pitten verwijderd
  • 120 g geitenkaas verkruimeld
  • 2 tl tijmblaadjes vers
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • jonge gemengde sla voor erbij
  • ook nodig: taartvorm 23 cm Ø, ingevet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Druk het deeg in de vorm en snijd het overhangende deeg weg. Prik de bodem in met een vork. Zet op een bakplaat en bak ± 15 min. tot het deeg licht kleurt. Laat in 5 min. iets afkoelen. Druk met je handen de deegbodem wat platter.
  • Snijd intussen de pompoen met een scherp mes of op een mandoline in dunne plakjes. Schik ze vanaf de rand naar het midden toe als een rozet op de deegbodem. Strooi de geitenkaas en tijm erover.
  • Schakel de oventemperatuur terug tot 170ºC. Roer in een kom de eieren los met de room en wat zout en peper. Schenk voorzichtig uit over de pompoen. Bak de pompoentaart ± 30 min. tot de vulling is gestold. Bestrooi de pompentaart met zout en peper en serveer met de sla.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: John Henseler. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!