brikpastei met raclettekaas, rozemarijn en zwarte knoflook

brikpastei met raclettekaas, rozemarijn en zwarte knoflook


aantal 8 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Kaasplank saai? Niet als je naast je favoriete kazen ook een warme pastei met raclettekaas serveert! De zwarte knoflook geeft een aardse, iets zoete smaak aan de knapperige pastei.
Dat komt omdat zwarte knoflook wekenlang op lage temperatuur in een vochtige omgeving is gefermenteerd, waardoor de enzymen zijn afgebroken die verse knoflook zijn scherpte geven. Het resultaat? Knoflook die naar gebakken uien smaakt. Hmm!
Kooktijd20 minutes
Oven20 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 50 g boter ongezouten
  • 2 rozemarijnplukjes naaldjes afgerist en grof gehakt
  • 3 tenen zwarte knoflook
  • 4 vellen brikdeeg* of gebruik filodeeg
  • 300 g raclette grof geraspt
  • voor erbij: limoenrasp, pistachenootdukkah, honingraat en fijngehakte augurkjes
  • ook nodig: springvorm 20 cm ø ingevet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt op laag vuur in een pan met dikke bodem de boter met de rozemarijn en knoflook al roerend. Prak de knoflook met een vork en meng erdoor. Bestrijk elk deegvel met gesmolten boter en bekleed hiermee de springvorm door ze op elkaar te stapelen. 
  • Schep de raclette in het midden, druk aan en vouw het deeg erover. Bestrijk het deeg met de resterende gesmolten boter. Zet op een bakplaat in de oven. Bak de pastei in ± 20 min. goudbruin en knapperig. 
  • Serveer met de dukkah, honingraat en augurken.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
*Brikdeeg is een dun deeg van bloem en water. Te koop bij de Midden-Oosterse supermarkt.
Recept en bereiding: Charlotte Binns-McDonald, Samantha Coutts, Analiese Gregory en Phoebe Wood. Styling: Kirsten Jenkins. Fotografie: Mark Roper. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!