Tabouleh met varkensspiesjes

Tabouleh met varkensspiesjes

aantal 6 | hoofdgerecht | zomer | midden-oosters |
Neem de tabouleh en een citroen los mee en stel je salade ter plekke samen. Het vlees verwarm je in een… tostigrill! Vegavariant: met tofoe of halloumi.
Kooktijd40 minutes
marineren10 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 4 el rijst moutstroop (natuurwinkel)
  • 1 el granaatappelmelasse*
  • 2 tl sumak*
  • 1 el oregano gedroogd
  • 400 g procureur varkensschouder of -nek, in lange, dunne repen
  • ook nodig: satéprikkers

tabouleh

  • 1 bosje munt blaadjes fijngesneden + extra als garnering
  • 1 bosje bladpeterselie blad fijngesneden
  • ½ bloemkool zonder stronk, in roosjes
  • 1 broccoli zonder stronk, in roosjes
  • 2 citroenen bio, sap en rasp
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 500 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 80 g tamari-amandelen* grof gehakt + extra als garnering

Instructies

  • Meng in een kom de rijstmoutstroop met de granaatappelmelasse, sumak, oregano en wat zout en peper. Schep de procureur hiermee om. Laat 10 min. intrekken en rijg telkens 1 lange reep al zigzaggend aan een spies.
  • Leg intussen de kruiden voor de tabouleh in een kom ijskoud water. Laat 5 min. weken en giet af. Hak de bloemkool en broccoli in de keukenmachine tot kruim ter grootte van couscous. Schep in een kom en meng met de kruiden, de citroenrasp en het -sap, de olie, tomaatjes, amandelen, wat zout en peper.
  • Verhit een grillpan op matig vuur of maak de barbecue aan. Gril de vleesspiesen in ± 4 min. gaar terwijl je ze regelmatig keert en met extra marinade bestrijkt. Schep op een bord en laat 5 min. rusten. Serveer met de tabouleh, extra munt en amandelen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Granaatappelmelasse en sumak koop je bij mediterrane winkels of online. Tamari-amandelen zijn te koop bij sommige natuurwinkels.
Of maak ze zelf: verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak witte amandelen zachtjes goudbruin. Voeg 1½-2 el tamari (natuurwinkel) toe en warm 1 min. mee.
Recept: Samantha Coutts. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!