Artisjokken-tomatensalade met radicchio en burrata

Artisjokken-tomatensalade met radicchio en burrata

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | voorgerecht | zomer | italiaans |

Serveer de authentieke smaken van onze favoriete cucina! Met deze salade met artisjokken en tomaten start jij je Italiaanse diner heel goed.

Kooktijd:10

Oven10

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 4 oertomaten in dikke plakken
  • ½ bosje oregano blaadjes fijngesneden
  • 1 el tijmblaadjes
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 4 artisjokken gemarineerd
  • 1 struikje radicchio blaadjes losgemaakt
  • 4 el rodewijnazijn
  • 2 bolletjes burrata

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en leg de tomaatplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kleine kom de oregano, tijm en knoflook met de olie. Sprenkel over de tomaten en strooi er zout en peper over.
  2. Laat in ± 10 min. warm en iets zachter worden. Leg de groenten op een schaal. Schenk de kruidenolie in een kleine kom. Klop de azijn erdoor.
  3. Verdeel de burrata over de groenten en geef de vinaigrette erbij.

Voedingswaarde

Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!