Aziatische omelet met wasabi dressing

Aziatische omelet met wasabi dressing
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, zomer | aziatisch |
Maak van een simpele omelet een tropische verrassing! Een gerecht dat je op elk moment van de dag kunt eten. Een Aziatische omelet is heerlijk als ontbijt,lunch of licht vegetarisch diner. 
Kooktijd25 minutes
Oven25 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen biologisch
  • 6 el olie
  • 6 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bakje of bosje koriander, 15 g, fijngesneden
  • 2 rode puntpaprika, in reepjes
  • 400 g sugarsnaps
  • 125 g taugé
  • 6 el dressing, gember + wasabi
  • evt. chilivlokken of gebakken peperringen, voor erover

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de pompoen en schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen. Halveer de helften nogmaals. Leg de ongeschilde pompoenkwarten op de bolle kant op een bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de pompoen 20-25 min. in de voorverwarmde oven of tot de punt van een scherp mes makkelijk door het pompoenvruchtvlees glijdt.
  • Klop de eieren los met de kokosmelk. Voeg driekwart van de koriander en zout en peper naar smaak toe. Bak in een koekenpan met 2 el olie 4 omeletten van het eimengsel. Bak de omeletten in 1-2 min. per kant goudbruin en gaar. Laat ze op een bord glijden en houd ze warm onder een deksel.
  • Verhit intussen de rest van de olie in de wok. Bak in 5 min. de paprika en sugarsnaps al omscheppend beetgaar. Schep de taugé erdoor en draai het vuur uit.
  • Leg de geroosterde pompoen op 4 borden. Verdeel de gewokte groenten erover en besprenkel met de delicious.dressing. Bestrooi met de rest van de koriander. Garneer evt. met de chilivlokken of kort gebakken peperringen. Leg de omelet bij de lauwwarme salade.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!