aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Aan de slag met de groente die zo lekker z’n beet houdt. Wanneer je boerenkool met biefstuk vlug roerbakt behoudt hij ook nog eens z’n kleur.
Ingrediënten
- 2 tl maïzena
- 1 tl kristalsuiker fijn
- 1 el sojasaus licht
- 1 tl sojaus donker
- 3 el Chinese rijstwijn Shaoxing, toko
- 700 g haasbiefstuk in schuine plakjes van ± 1½ cm
- 3 el arachideolie
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 el gemberwortel fijngesneden, vers
- ½ tl chilivlokken
- 120 g baby-boerenkool of fijngesneden boerenkool, enkele minuten geblancheerd
- rijst gestoomd, voor erbij
Instructies
- Meng maïzena, suiker, wat zout, 1 el water, beide soorten sojasaus en 1 el rijstwijn in een glazen of porseleinen kom. Wentel de plakjes rundvlees erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren op kamertemperatuur.
- Neem de plakjes rundvlees uit de marinade en bewaar de marinade. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en verhit hem tot hij dampt.
- Roerbak de helft van het rundvlees ± 1 min. tot het bruin kleurt, maar vanbinnen nog roze is. Schep op een bord en roerbak de rest van het rundvlees. Schep op het bord.
- Draai het vuur tot laag. Voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe en schep 1 min. om, of tot de aroma’s vrijkomen. Voeg het rundvlees, de marinade en resterende rijstwijn toe. Roerbak 1-2 min. tot het vlees gaar is. Voeg de boerenkool toe en laat in ± 30 sec. slinken. Serveer de boerenkool met gestoomde rijst.
Voedingswaarde
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson, Jeremy Simons, Eric van Lokven. Styling: Bhavani Konings, Michelle Noerianto, Cyn Ferdinandus. Bereiding: John Henseler, Lucy Busuttil. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!