Boerenkool met biefstuk

Boerenkool met biefstuk

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |
Aan de slag met de groente die zo lekker z’n beet houdt. Wanneer je boerenkool met biefstuk vlug roerbakt behoudt hij ook nog eens z’n kleur.
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd15 minutes
Marineren30 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 2 tl maïzena
  • 1 tl kristalsuiker fijn
  • 1 el sojasaus licht
  • 1 tl sojaus donker
  • 3 el Chinese rijstwijn Shaoxing, toko
  • 700 g haasbiefstuk in schuine plakjes van ± 1½ cm
  • 3 el arachideolie
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 el gemberwortel fijngesneden, vers
  • ½ tl chilivlokken
  • 120 g baby-boerenkool of fijngesneden boerenkool, enkele minuten geblancheerd
  • rijst gestoomd, voor erbij

Instructies

  • Meng maïzena, suiker, wat zout, 1 el water, beide soorten sojasaus en 1 el rijstwijn in een glazen of porseleinen kom. Wentel de plakjes rundvlees erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren op kamertemperatuur.
  • Neem de plakjes rundvlees uit de marinade en bewaar de marinade. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en verhit hem tot hij dampt.
  • Roerbak de helft van het rundvlees ± 1 min. tot het bruin kleurt, maar vanbinnen nog roze is. Schep op een bord en roerbak de rest van het rundvlees. Schep op het bord.
  • Draai het vuur tot laag. Voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe en schep 1 min. om, of tot de aroma’s vrijkomen. Voeg het rundvlees, de marinade en resterende rijstwijn toe. Roerbak 1-2 min. tot het vlees gaar is. Voeg de boerenkool toe en laat in ± 30 sec. slinken. Serveer de boerenkool met gestoomde rijst.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson, Jeremy Simons, Eric van Lokven. Styling: Bhavani Konings, Michelle Noerianto, Cyn Ferdinandus. Bereiding: John Henseler, Lucy Busuttil. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!