aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Aan de slag met de groente die zo lekker z’n beet houdt. Wanneer je boerenkool met biefstuk vlug roerbakt behoudt hij ook nog eens z’n kleur.
Voorbereiding30 minutesminutes
Kooktijd15 minutesminutes
Marineren30 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
2tlmaïzena
1tlkristalsuikerfijn
1elsojasauslicht
1tlsojausdonker
3elChinese rijstwijnShaoxing, toko
700ghaasbiefstukin schuine plakjes van ± 1½ cm
3elarachideolie
2tenenknoflookfijngesneden
1elgemberwortelfijngesneden, vers
½tlchilivlokken
120gbaby-boerenkoolof fijngesneden boerenkool, enkele minuten geblancheerd
rijstgestoomd, voor erbij
Instructies
Meng maïzena, suiker, wat zout, 1 el water, beide soorten sojasaus en 1 el rijstwijn in een glazen of porseleinen kom. Wentel de plakjes rundvlees erdoor. Laat afgedekt 30 min. marineren op kamertemperatuur.
Neem de plakjes rundvlees uit de marinade en bewaar de marinade. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en verhit hem tot hij dampt.
Roerbak de helft van het rundvlees ± 1 min. tot het bruin kleurt, maar vanbinnen nog roze is. Schep op een bord en roerbak de rest van het rundvlees. Schep op het bord.
Draai het vuur tot laag. Voeg de knoflook, gember en chilivlokken toe en schep 1 min. om, of tot de aroma’s vrijkomen. Voeg het rundvlees, de marinade en resterende rijstwijn toe. Roerbak 1-2 min. tot het vlees gaar is. Voeg de boerenkool toe en laat in ± 30 sec. slinken. Serveer de boerenkool met gestoomde rijst.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson, Jeremy Simons, Eric van Lokven. Styling: Bhavani Konings, Michelle Noerianto, Cyn Ferdinandus. Bereiding: John Henseler, Lucy Busuttil. Productie: Merijn Tol