aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
marokkaans |
De Marokkaanse keuken staat bekend om ingrediënten als amandelen, abrikozen, lamsvlees en specerijen als saffraan. Tip voor vanavond: deze Marokkaanse lamskarbonades met bietjes en moghrabieh.
Ingrediënten
- 500 g bietjes rauw, rood en geel*, grote in kwarten
- 450 g moghrabieh* of neem couscous
- 8 lams lendekarbonades
- ½ tl komijn gemalen
- ½ tl kaneel gemalen
- 3 tl za’atar*
- 80 ml olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- ½ munt bosje, blaadjes geplukt
- 35 g amandelen blank, in staafjes, geroosterd Griekse yoghurt, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak elk bietje of de kwarten in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Rooster de bietjes in 35-40 min. of tot ze gaar zijn.
- Kook intussen de moghrabieh volgens de aanwijzing op de verpakking gaar, meestal duurt dat 10 min.
- Bestrooi de lamskarbonades met de komijn, kaneel, zout en peper en 1 tl za’atar. Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de koteletjes, af en toe kerend, 6-8 min. voor medium of langer naar smaak. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
- Schep de overige 2 el olie met de azijn en overige 2 tl za’atar door de moghrabieh. Schil de bietjes en halveer ze. Serveer de lamskarbonades met de moghrabieh, munt, amandelen en yoghurt.
Voedingswaarde
* Rauwe bietjes koop je bij natuurwinkels of op de (boeren)markt. Moghrabieh is grote Libanese parelcouscous, te koop bij mediterrane en Midden-Oosterse winkels. Za’atar vind je bij grotere supermarkten of mediterrane of Midden-Oosterse winkels.
Meer internationale recepten vind je in delicious. proef de wereld! Leuk als culi-cadeau of lekker voor jezelf!
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Andy Lewis. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Bas Robben
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!