Zo maak je sorbet van vanille en nectarine!

Zo maak je sorbet van vanille en nectarine!

aantal 4 | nagerecht | feestelijk, weekend | italiaans |
Niet zomaar sorbetijs met aardbeien, maar een écht sterrenijsje. Maak gerust een dubbele portie. Deze sorbet van rode wijn en aardbei is namelijk binnen een mum van tijd op! Bereiden ± 30 min. / invriezen ± 40 min. met machine, 4 uur zonder, in de vriezer.
Kooktijd30 minutes
Invriezen40 minutes
Totale tijd1 hour 10 minutes

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien schoongemaakt
  • 150 ml Portugese rode wijn bijv. Castelo Rodrigo Touriga nacional, gekoeld
  • 150 g rietsuiker
  • 2 biocitroenen 1 geperst
  • ook nodig: ijsmachine*
  • fijne zesteur*

Instructies

  • Pureer 300 g van de aardbeien met de wijn, suiker en het sap van een 1/2 citroen.
  • Bereid de ijsmachine voor volgens de instructies van de handleiding. Schep de aardbeien-wijnpuree erin. Laat de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing van de machine 35-40 min. draaien of tot het sorbetijs mooi compact en luchtig is.
  • Snijd de resterende aardbeien in partjes, zet tot gebruik in de koelkast. Schep het smeuïge ijs in glaasjes, verdeel de aardbeienpartjes erover. Trek met de zesteur schilletjes van de citroen boven de glaasjes en serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Een ijsmachine of zesteur zijn verkrijgbaar bij de betere kookwinkels. Indien u geen ijsmachine heeft, moet u rekeninghouden dat het ijs 4 uur moet opstijven in de vriezer. 
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!