vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
zomer |
italiaans |
vegetarisch
bijgerecht |
zomer |
italiaans |
vegetarisch
In deze pastasalade zit de zoete smaak van perzik, de stevige smaak van blauwe kaas én het hartige van olijven… Geniet van zo’n perfecte aanvulling op een mooie zomerdag!
Ingrediënten
- 375 g speltpasta fusilli
- 4 perziken gehalveerd, ontpit
- 2 tl olijfolie mild
- ½ citroen sap
- 100 g Siciliaanse olijven gemarineerd, op olie, gekneusd, ontpit, 3 el olie uit het potje opgevangen
- 120 g blauwe kaas stevig, in dunne plakjes
- 50 g amandelschaafsel
- om te garneren: bladpeterselie
Instructies
-
Kook de pasta in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
-
Maak intussen de barbecue aan of verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de halve perziken met de olie en gril ze ± 2 min. per kant tot ze grillstreepjes krijgen. Laat iets afkoelen en halveer.
-
Schep de pasta, perziken en alle overige ingrediënten om in een schaal en serveer warm of koud, bestrooid met peterselie.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Matt Wilkinson. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!